MAR 07 2014

Festivalernas Festival – Melodifestivalen

Musik

Störst, bäst och vackrast gör Melodifestivalen intåg i svenska hem under februari och mars månad. Det är ett enormt intresse vilket kan avläsas inte minst i sociala medier som till exempel Facebook, där vänner kommenterar de olika framträdandena hej vilt.

MelodifestivalenDet är enormt stor skillnad på produktionen nu och hur den var när tävlingen först startade, men konceptet är detsamma – man tävlar i populärmusik. Kanske beror tävlingens popularitet på att musik är universellt och att familjer kan samlas och titta på samma program och ha kul tillsammans under tiden.

Från att ha varit ett program i TV har Mellon nu invaderat alla typer av medier. Tidningarna skriver och rapporterar i realtid på sina respektive webbsidor. Det finns appar för Mellon att ladda ner till sina telefoner och man kan till och med spela om utgången av tävlingen. På oddssidorna kan man även se vad experterna har att säga om vem som kan tänkas vinna tävlingen. Unibet är en av de spelsidorna där man kan ta del av experternas odds och inför årets final av Melodifestivalen ligger Sanna Nielsen i topp med lägst odds. Det gör henne till favorittippad och om man väljer att satsa pengar kan man vara ganska säker på att tjäna en liten summa pengar tillbaka då hennes odds ligger på 1,80. Hack i häl kommer Alcazar som har odds på 2,85. Längst ner ligger State of Drama med odds på 125.00. Skulle de mot alla odds vinna får man tillbaka hela 125 gånger pengarna man satsade! Dock tror inte experterna på dem, därför ligger de så pass långt ner på listan med så pass höga odds.

Att gissa vem som vinner finalen i Friends Arena är svårt, näst intill omöjligt. Det kan lika väl bli någon som inte är favorittippad som tar hem hela tävlingen, likaväl kan Sanna Nielsen sjunga sig hela vägen till Eurovision Song Contest. Den som lever får se. Den åttonde mars är det dags för den svenska Melodifestivalens final och den kommer bli rafflande, med många bra låtar i startfältet.