JUL 22 2016

Missa inte sommarens bästa konserter

Musik

De varma sommarnätterna är här och vad passar inte bättre än att avnjuta vår fantastiska svenska sommar med musik? Konserterna är många och det finns garanterat något som passar alla!

The Boss

En sommar utan en riktig fräsarkonsert är inte en riktig sommar, i år står Bruce Springsteen & The E Street Band för det stora kalaset med konsert på Ullevi i Göteborg, detta mecka för musikälskare. ”The Boss” gör sällan någon besviken och hans besök i Sverige drar full publik oavsett var i landet han spelar. Den här gången är det som sagt somriga Göteborg som får stå värd för Springsteen, något som passar staden alldeles utmärkt.

Festivalstäder

Stockholm stad erbjuder som alltid ett stort musikaliskt fält av artister under sommaren, däribland en efterlängtad konsert med Veronica Maggio på Stockholm stadion.

Andra typiska sommarplatser står även scen för stämningsfulla och trivsamma konserter, både Varberg och Falkenberg hör till dessa. I Falkenberg kan man i slutet av julimånad njuta av det bästa från jazzvärlden och folkkäre Lars Winnerbäck besöker även staden. Varberg är inte sämre i sitt utbud där bland annat Carola och Måns Zelmerlöw hör till artisterna som roar staden.

Sommarens festivaler sätter guld på tillvaron för alla musikintresserade med stora tillställningar, som exempelvis den återkommande Way Out West-festivalen i Göteborg som äger rum helgen den 11:e till 14:e augusti. På festivalen som har sitt säte i Slottsskogen riggas tre olika scener upp för konserter men även i andra delar av Göteborg går det att se konserter under dessa dagar.

Boka och planera

För att undvika att bli utan biljett till någon av sommarens alla spelningar och konserter bör man se till att boka på förhand via nätet. Ett tips är att kika på evenemang.se där sommarens bästa konserter finns tillgängliga att köpa biljett till via ett enkelt klick.