JUN 10 2021

Planering för festival i sommar

Musik

En sommar utan festivalbesök är ingen sommar. Nu börjar restriktionerna släppa och en kan börja leva ett socialt liv igen. Vilket i sin tur innebär att nu börjar festivalerna att öppna upp. Faktum är att detta leder till att en kan behöva handla något nytt.

Nödvändigheter för en lyckad festivalupplevelse

Det kan vara svårt att veta vilka bekvämligheter som behövs när det planeras att tälta. För att underlätta så tänk såhär: vad vill jag få ut av min upplevelse, mer än häftiga konserter, träffa nya människor och festa till tidiga morgonen? Lika viktigt som själva festivalen är att kunna sova, äta och sköta hygienen. När allt kommer omkring så är det skönt att kunna få i sig ett ordentligt mål mat till exempel.

Tält eller inte

Tänk på att använda ett ordentligt tält med lagom stort utrymme, lika viktigt är det med ett mjukt och tjockt underlag, man vill trots allt inte ligga som prinsessan på ärten och känna av varje ojämnhet på marken. Till sist är ett bra tips att våga ta med för mycket. Hellre för mycket tillhörigheter än för lite, ett litet stormkök kan vara riktigt behändigt!

Planera väl för deltagandet på festivalen

Som med allt här i livet så blir det mycket enklare och bättre genom bra planering. Kolla upp vad som gäller på festivalen och se efter hur campingen ser ut. Om du redan innan har en bild över hur det ser ut på den camping ni eventuellt ska bo på så blir det så mycket enklare. Det kanske till och med finns stugor att hyra på stället. Och om ni är ute i god tid så kanske dessa finns tillgängliga att hyra.

Lycka till och njut av sommaren!