MAR 07 2014

Robyn

Musik

Vad gjorde Robin Carlsson 1995? Jo hon skickade en demokassett med hennes trallvänliga låt ”Do you really want me” till en radiostation i Stockholm. Låten och Robin Carlsson blev snabbt känd och hon tog sig artistnamnet Robyn. Idag är hon en firad artist med många stora hits och är mycket känd i hela världen, inte minst i USA och England.

Robyn LiveRobyn har en stor artistisk integritet vilket gör att vi inte ser henne i skvallertidningar eller kvällspress annat än på musik- och kultursidorna. Som artist är hon känd av de flesta men hennes privatliv är hennes eget. Ett tecken på artistisk integritet visade hon redan 2004 då hon bröt med sitt gamla skivbolag och startade ett eget som endast ska ge ut hennes egen musik. Möjligtvis kan man hävda att det faktum att Robyn inte ställt upp i Melodifestivalen någon enda gång är ett tecken på artistisk integritet.

Robyn har uppträtt på Way Out West 2009 och 2011 och nu i år är det dags för henne att åter igen uppträda på Sveriges största musikfestival.