JUL 26 2016

Upplev musikalens värld

Musik

Att vi kräver mer av vårt resande idag än tidigare är ett känt faktum, oavsett var det bär av vill vi ha en unik upplevelse med en blandning av både kultur, nöje och relax. Människor idag söker en slags symbios mellan upplevelse och aktiviteter, och många väljer dessutom att resa i grupp.

weekend-away

Det är just inställningen till resande och vår förminskade jordglob som påverkar människan idag. Svenska Dagbladet skriver om hur resandet i smått och stort alltid funnits med oss men vad som betraktas resande helt klart skiftat fokus, från att ha varit styrt av semester till att bli en del av vår vardag.

Veckoslutsresor

Weekendresor har länge varit en hit med mängder av spännande och attraktiva storstäder att besöka runt om i Europa. Vanligtvis har man 3-4 dagar på sig att uppleva staden på bästa möjliga sätt, vilket brukar delas upp på shopping, sightseeing, nöje och kultur i den mån det hinns med. Det finns idag även ett stort utbud av mer tema-inriktade resor som exempelvis teater, gastronomi och fotboll men även kulturella arrangemang som musikaler är populärt bland svenska resenärer.

London Weekend

London är en av Europas stora metropoler när det kommer till storstadspuls, trender och upplevelse. Här finns ett enormt utbud av både sevärdheter och aktiviteter som passar både ung som gammal. Pundet har dessutom fallit i och med Brexit, vilket så klart lockar turister. Just nu och ända fram till oktober i år går det bland annat att se den omåttligt populära Mamma Mia showen på Novello Theatre, med Abba-musik och skriven av Catherine Johnson. Den 2,5 timmes långa musikupplevelsen är ett minne för livet där du njuter av en fantastisk skriven story, mycket skratt och nostalgisk musik – Mamma Mia ett riktigt lyckopiller!

Vill man uppleva ett mer okänt stycke musik kan man innan avresa söka information på internet om Londons utbud när det kommer till så väl musikaler som konserter. Ett tips är att se till att boka biljetter innan eftersom de brukar gå fort åt.