Way Out West

Sveriges kanske största musikfestival är Way Out West. Den startade 2007 och har bara blivit större med åren. I år arrangeras festivalen den 7 till 9 augusti. Festivalen hålls i centrala Göteborg med tre stora scener i Slottsskogen och andra scener runt om i staden. För att komma in på de olika områdena behöver man ha ett festivalpass.

Way Out WestBiljetterna/festivalpassen släptes den 13 februari, och det gäller att hänga på om man vill delta, det brukar bli slutsålt.

Ett antal band och artister är redan klara för festivalen. The National, Neutral Milk Hotel, The Stone Age, Joey Badass och vår egen svenska klart lysande internationella stjärna – Robyn & Røyksopp. Redan 2009 uppträdde Robyn på Way Out West och nu är hon äntligen tillbaka.

När man köper förköpsbiljetter till Way Out West får man möjligheten till förhandserbjudanden till andra konserter som arrangerande Luger samarbetar med. Man kan när man köper biljetter till Way Out West lägga till den blygsamma summan av 100 kronor som går till organisationer som arbetar för ett hållbart samhälle. Två av dessa organisationer är Naturskyddsföreningen och Oxfam. Den senare är en organisation som arbetar mot fattigdom över hela världen genom att hitta effektiva och innovativa sätt för att komma ur fattigdomen. Musikfestivalen har en klar målsättning med att främja hållbara beteenden. 2012 serverades endast vegetarisk mat på festivalområdet under slagordet ”Way Out West goes veggie”

Way Out West har uppmärksammats internationellt bland annat av tidningen The Times för att vara en mycket innovativ festival. Även TV-kanalen MTV har tagit till sig festivalen.